Last van een stroomstoring of kortsluiting?

last van een stroomstoring of kortsluiting ? Neem gerust contact op. U word dezelfde dag nog geholpen.

+ 0
Storingen opgelost
0
Gediplomeerde elektriciens
0
uur per dag
0
Dagen per Jaar

Kortsluiting snel verhelpen door onze ervaren elektriciens

Kortsluiting zorgt ervoor dat de elektriciteit in een woning niet meer gebruikt kan worden. In de meeste gevallen wordt de stroom niet in de hele woning uitgeschakeld, maar in een gedeelte van de woning. Voor sommige apparaten maakt het niet uit de elektriciteit even uit staat, maar dat is niet voor alle apparaten zo. Bij een koelkast, diepvries of cv-ketel is dit niet het geval. Als deze apparaten zonder stroom zitten, kan dit nare gevolgen hebben. In de praktijk kan het zelfs brand veroorzaken. Om deze reden wilt men dan dit zo snel mogelijk hebben opgelost. Hiervoor moet het apparaat dat de storing veroorzaakt worden opgespoord. Kortsluiting zelf oplossen is mogelijk, maar is best een lastige klus.

Kortsluiting vanuit de meterkast

In de meterkast zit de groepenkast. In deze groepenkast wordt elektriciteit over de verschillende groepen verdeeld. Dit maakt het mogelijk om in de hele woning elektrische apparaten te gebruiken. Normaliter gaat de stroomtoevoer in één richting. Bij kortsluiting is dit niet het geval. Stroomdraden van een elektrisch apparaat komen in dit geval in aanrakingen wat zorgt voor een verhoogde toevoer. Bij een verhoogde stroomtoevoer slaat de aardlekschakelaar om en valt de stroom uit. Dat de elektriciteit wordt uitgeschakeld is vanwege veiligheidsoverwegingen. De stroomtoevoer wordt dan tijdelijk in een woning stilgelegd.

Wat bieden wij u aan?

⚡ 24/7 Service 

⚡ Transparante prijzen

⚡ Dezelfde dag nog geholpen

Gecertificeerde elektriciens

Wat is kortsluiting precies?

Bij kortsluiting is de weerstand zo klein dat een hele hoge stroom door de elektriciteitskabels gaat lopen. In de praktijk wordt de weerstandswaarde zo klein doordat de twee polen van een stopcontact direct met elkaar verbonden raken, zonder dat er een elektrisch apparaat met weerstandswaarde is aangesloten. Het kan ook ontstaan als er wel een elektrisch apparaat is aangesloten, maar er alsnog een verbinding ontstaat tussen de twee polen. Dit komt omdat stroom de makkelijkste weg kiest en dus voornamelijk gaat lopen door de nieuwe verbinding zonder weerstand.

Wat onze klanten zeggen

Elektricien de Brink

Bent u op zoek naar een elektricien in uw regio? Neem dan contact op met Elektricien de Brink. Onze ervaren elektriciens helpen u graag!

Openingstijden

Diensten

Contact

085 303 97 48